WERKWIJZE

Ieder kind is uniek en daarom is ook elk traject bij WishEs anders.  Ieder kind verdiend het om zichzelf te kunnen zijn, om zijn eigen pad te bewandelen. Ik ga samen met jouw kind kijken naar de mogelijkheden in plaats van naar de beperkingen. Door juist de aandacht te leggen op zijn of haar talenten zal je zien dat je kind zich sterker gaat voelen en meer zelfvertrouwen krijgt.

 

Hoe gaat het dan in zijn werk? Onderstaande stappen geven de basis weer van onze samenwerking .

 

1) Kennismakingsgesprek

 

Dit kan telefonisch of persoonlijk. Ik wil graag meer weten over jullie persoonlijke situatie zodat we kunnen kijken wat ik voor jullie kan betekenen. Op deze manier maken we kort kennis met elkaar en zal ik jullie mijn werkwijze verder uitleggen. Wanneer er een “klik” is plannen we een oriëntatiegesprek in.

 

2) Oriëntatiegesprek

In het oriëntatiegesprek gaan we dieper op de hulpvraag in zodat we aan het eind van het gesprek een gezamenlijk beeld hebben waar we ons in het traject op kunnen gaan richten. Ter voorbereiding op dit oriëntatiegesprek stuur ik jullie een formulier welke jullie invullen. Op deze wijze staan jullie al bewuster stil bij diverse ontwikkelingsgebieden van jullie kind. Dit formulier ontvang ik graag terug voordat we het gesprek in gaan. Na dit gesprek maak ik een persoonlijk voorstel hoe het coachingstraject eruit gaat zien.

3) De coachsessies:

Nadat jullie akkoord zijn met mijn voorstel starten de coachsessies met jullie kind. Ieder kind is uniek en dus zal ook elk coachingstraject hierop worden afgestemd. We gaan samen aan de slag met bijvoorbeeld creatieve werkvormen, gesprekken, spel en bewegen. De sessies vinden plaats bij mij thuis of gewoon lekker buiten. Tijdens dit proces krijgt u als ouder de nodige ondersteuning en advies en zal ik jullie, in overleg met jullie kind zoveel mogelijk betrekken bij de ontwikkelingen.

4) Afronding:

Ieder coachingstraject zullen we op een leuke manier afsluiten. Tevens zal er een evaluatiegesprek plaatsvinden waarbij jullie zo nodig tips krijgen om jullie kind blijvend te ondersteunen.  

 

Jouw geboorte in kaart

Ieder mens is uniek en maakt de start van zijn of haar leven anders mee. De manier waarop je geboren wordt, vormt de blauwdruk voor de rest van je leven. De patronen waar je vandaag de dag tegen aanloopt m.b.t. gedrag en emoties zijn te herleiden naar je eigen geboorte.

Graag kijk ik samen met jou naar het geboorteverhaal van jouw kind. Ik weet zeker dat als we hier naar hebben gekeken je anders naar je eigen kind kijkt. Er gaan puzzelstukjes vallen. Van niet weten wat voor impact sommige ervaringen hebben naar meer bewustwording waarom je kind reageert zoals hij of zij reageert. Als je je bewust bent van deze verbanden dan is het gedrag van je kind ineens zo logisch.

Met ‘je geboorte in kaart’ krijg je meer duidelijkheid, begrip, rust en inzicht. We kunnen gerichter kijken naar hoe ik jullie als gezin en met name je kind hierin verder kan ondersteunen.

Loop je met je kind steeds tegen dezelfde dingen aan en ben jij nieuwsgierig naar wat voor invloed het geboorteverhaal van jouw kind heeft op dit gedrag? Ik laat het graag aan je zien maar zeker ook voelen en ervaren.

Een sessie duurt ongeveer 2 tot 3 uur en naderhand krijg je hier een verslag van.

Iedere geboorte heeft zijn eigen verhaal en kan in kaart gebracht worden. Dus ook die van jou als ouder of volwassene. Loop jij bijvoorbeeld tijdens je werk, in relaties of gewoon met jezelf constant tegen dezelfde problemen aan en ben je nieuwsgierig geworden wat voor invloed jouw geboorte hierop heeft gehad ook dan kijk ik graag met je mee.

WishEs kindercoaching spijkenisse, kindercoaching , WishEs