over mij

kindercoaching spijkenisse, kindercoaching nissewaard, kindercoaching, spijkenisse , ester neve, wishes kindercoaching

Mijn naam is Ester Neve (1975), trotse moeder van twee kinderen, geboren en woonachtig in Spijkenisse en het gezicht van WishEs kindercoaching. Als kind was ik rustig en stil. Gevoelig voor veranderingen en sfeer. Opmerkingen  en emoties kwamen intens binnen.

Ik heb me vaak anders gevoeld en daardoor alleen en onbegrepen. Paste me voortdurend aan waardoor ik mezelf kwijt raakte en mijn eigen grenzen niet meer kende. Dit maakte mij onzeker.

 

Ik heb inmiddels ervaren dat door meer vertrouwen te hebben in mijn eigen talenten en goed te luisteren naar wat ik wil, ik mezelf meer kan laten zien. Zodat ik met meer zelfvertrouwen op mijn eigen manier kan stralen. Nu wil ik mijn ervaringen en gevoeligheid juist inzetten als kracht en hierbij kinderen helpen om hetzelfde te doen.

Een eigen praktijk en het logo:

Een lang gekoesterde wens om kinderen te helpen en begeleiden heeft mij er uiteindelijk toe doen besluiten om de opleiding tot kindercoach te gaan volgen. In juni 2016 ben ik mijn eigen praktijk WishEs kindercoaching gestart.

Ik ben hier geïnspireerd geraakt door de paardenbloem. Een mooie gele bloem die zich transformeert tot een magische pluizenbol. Ik wil bij de kinderen die niet lekker in hun vel zitten ook zorgen voor deze “magische” transformatie.
Deze bloem heeft lange diep gewortelde wortels en wanneer deze afbreken kan deze zich weer herstellen.  Zo ben ik ervan overtuigd dat met een beetje extra hulp deze kinderen ook weer nieuwe inzichten over zichzelf krijgen.

De magische pluizenbol trekt altijd de aandacht bij kinderen. Wie heeft er niet eens een pluizenbol geplukt en bij het weg blazen van de zaadjes een wens gedaan. 


Groeien gaat vanzelf. Met de nodige tijd, liefde en aandacht hoef je hier bijna niks voor te doen. Maar soms zijn er momenten dat er in dat hele proces behoefte is aan extra aandacht. Mijn wens is dat ik de kinderen of jongeren weer kan laten stralen, ze kan laten inzien dat hoe ze zijn oké is, ze kan helpen bij hun transformatie van mooie paardenbloem naar magische pluizenbol.

Oprechte aandacht
Ik ben ervan overtuigd dat gebruik makend van mijn eigen ervaringen en kwaliteiten ik daadwerkelijk een helpende hand kan bieden. Het is af en toe een hele opgave om aan alle verwachtingen te voldoen. Die van ouders,  school, sport maar ook van het kind zelf. Ik geloof dat oprechte aandacht en een luisterend oor een start is voor een innemend en intensief coachingstraject waar o.a. humor en creativiteit ingrediënten zullen zijn om jouw kind evenwicht en harmonie te geven. Elk kind bezit unieke en positieve eigenschappen en dat zal door mijn coaching en het kind zelf naar voren komen.

Mind-set
De wereld kun je niet veranderen maar waar je wel invloed op hebt, is het veranderen van je mind-set. Het kind hoeft niet te veranderen maar kan wel leren om anders naar de wereld en zichzelf te kijken. Door te kijken naar wat er wel goed gaat en minder naar de dingen die (nog) niet goed zijn, creëer je heel veel rust en voldoening.De antwoorden zitten voor een groot deel in het kind zelf, ik ga jullie hierbij helpen.